Restaurant Moustique
DutchEnglish
DutchEnglish

Restaurant Santpoort-Noord

Restaurant Moustique is gevestigd in Haarlem

Restaurant in de omgeving van Santpoort-Noord

Chef Jesse van Leeuwen en maître Jelmer Molendijk vormen een uitstekend team op de Oude Groenmarkt en maken samen hun langgekoesterde droom waar: een eigen restaurant met goed én toegankelijk eten.

Ambitie bij Restaurant Moustique 

“Ik werkte de afgelopen 9 jaar bij Duin en Kruidberg, waar ik ook Jesse leerde kennen”, vertelt Jelmer. “Verder deed Jesse al ervaring op bij sterrenrestaurant Chapeau en als laatste bij De Nederlanden. We hadden altijd al de ambitie om wat voor onszelf te beginnen. We zeiden altijd: als er wat op ons pad komt, kunnen we altijd koffie drinken en samen kijken of we er wat van kunnen maken. En zo geschiedde!”
Zie het menu van Restaurant Moustique

Hoogste niveau

“We hebben allebei op het hoogste niveau gewerkt. Dat was superleuk en een goede leerschool. Maar we merkten toch dat wij het leuk vinden om wat losser te zijn. Het eten moet gewoon goed zijn, maar wel betaalbaar. 

Bij ons krijg je voor € 45,- een driegangenmenu. Maar we gaan echt voor plaatjes op het bord, mensen moeten verrast worden. Een broodje tartaar is niet zomaar een broodje tartaar en de latte macchiato en cocktails schenken we bijvoorbeeld aan tafel uit. En we gaan droog ijs gebruiken voor de martiniglazen, voor een mooi rookeffect.”
Zie het menu van Restaurant Moustique
Restaurant {plaats}Restaurant {plaats}

Gerechten uit de wereldse keuken

En het eten? “We focussen ons niet op één land of stijl, dus als je het eten zou moeten omschrijven zou ik zeggen ‘gerechten uit de wereldse keuken’. Maar we maken gewoon waar we zin in hebben. En we vinden het leuk om te werken met producten uit het seizoen en van lokale ondernemers. We hebben nu bijvoorbeeld een kingfish uit Nederland op de kaart staan, in plaats van dat we die uit Japan halen. Ook hebben we brood van Boulangerie Oscar en gebak van Huize van Wely, hele leuke samenwerkingen.”

Bekijk uw route naar restaurant Moustique

Openingstijden

Restaurant Moustique is 7 dagen per week geopend van 11:00 tot 01:00 uur. De keuken is open van 12:00 tot 22:00 uur. 

Chique en toegankelijk

Ook het team van Moustique straalt een fijne mix tussen chique en toegankelijk uit: ze dragen witte sneakers met een donkerblauw giletje en zijn professioneel maar toch supervriendelijk. “We zijn heel blij met ze. Een deel van het team werkten we al eerder mee samen en iedereen is heel erg betrokken. Al voor we open waren hielpen ze met letterlijk alles mee. We hebben best wat pech gehad met bijvoorbeeld een lekkage en een kapotte oven. Maar zonder hen hadden we nooit zo’n goede start gehad!”

De reserveringen voor Moustique stromen al binnen, dus mocht je ook willen komen dan is van tevoren een plekje op het terras óf binnen reserveren wel slim. “Of je nou komt voor een cocktail of een vijfgangenmenu: je moet je gewoon welkom voelen.”

Social media